به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر پرویز فتاح که در جلسه غیر علنی مجلس که برای بررسی مشکل خاموشی درکشور برگزار شد سخن می گفت ، یاد آور شد: تعمیرات واحدهای تولیدی ، ورود واحدهای جدید و پیشنهاد برخی نمایندگان برای راه اندازی واحدهای سیار و تغییر تعرفه ها ازجمله اقداماتی است که در صورت انجام می تواند کمک کند که امسال و سال آینده با حداقل مشکل سپری شود.
وی در خصوص راه اندازی نیروگاه های جدید بیان داشت: برای این کار دولت به ارز و ریال احتیاج دارد و اگر ارز و ریال دولت تامین شود، مشکل نیروگاه ها حل می شود.
وزیر نیرو درباره تداوم خاموشی در پاییز و زمستان امسال خاطر نشان کرد: هم اکنون تولید و مصرف برق در کشور حالت برابر دارد و ما در حال حاضر و در هفته اخیر قطعی برق نداشتیم و حتی می توانیم برای هفته های آینده برنامه قطعی برق اعلام نکنیم و در مجموع در پاییز ما هیچ نگرانی از بابت تامین برق نداریم بلکه نگرانی ما از بابت زمستان است.
فتاح اضافه کرد: نگرانی اصلی ما در زمستان هم از بابت بارش است و هم از نظر سوخت وامیدواریم وزارت نفت قول هایی را که برای تامین گاز نیروگاه ها داده محقق کند و هم اکنون گاز 3 نیروگاه وصل شده است.
وی یاد آور شد: البته درهفته های آینده مجبورهستیم تعدادی از واحدهای تولیدی برق را ازچرخه خارج کنیم تا تعمیر شوند و اگر این کار صورت نگیرد، قطعا در سال آینده مشکل قطعی برق تشدید می شود.
فتاح ادامه داد: تلاش براین است که خاموشی در پاییز با تغییر فرکانس و واردات برق به حداقل برسد تا کمبودهای احتمالی جبران شود.
وی درخصوص تغییر و اصلاح تعرفه ها نیز با بیان اینکه مجلس باید در این زمینه گام بردارد اظهار داشت: در مجلس هفتم طرح تثبیت قیمت ها انجام شد و دولت تاکنون 2 بار برای این کار لایحه آورد که این لوایح تا مرز تصویب هم رفت اما نشد و اکنون مابین دولت و مجلس مانده ایم چون دولت به ما لایحه نمی دهد ومعتقد است که بحث تحول اقتصادی در حال انجام است و بنابراین مجلس نباید در این زمینه ما را به دولت حواله دهد چون در این صورت به همان جایی می رویم که اکنون هستیم.
وی تاکید کرد: هم اکنون اراده لازم برای تغییر تعرفه ها وجود دارد و امیدواریم این موضوع از طریق مجلس حل شود.
وی با بیان اینکه کشور در 3 سال گذشته مشکلی از نظر تامین برق نداشته است، گفت: از سال های 81 تا 85 ظرفیت سدهای برق آبی کشور 3 برابر و وابستگی به برق آبی بیشتر شده است و در مجموع سدهای برق آبی ما در مجموع امسال 35 میلیارد مترمکعب نسبت به سال 85 - 86 کاهش ورودی داشته اند.
فتاح افزود: در حال حاضر در مخازن 10 میلیارد متری مکعب آب داریم که این رقم در سال گذشته 5/16 میلیارد مترمکعب بوده و این به معنای 40 درصد کاهش منابع آبی است.
وزیر نیرو با تاکید بر اثرات اطلاع رسانی از کاهش مصرف برق بیان داشت: به دلیل همین اطلاع رسانی ها پیک مصرف از شب به روز منتقل شد ولی در بخش کشاورزی در زمینه کاهش مصرف توفیقی نداشته ایم و مصرف برق در این بخش نسبت به سال قبل افزایش داشته است و در بخش تجاری هم شاهد تغییری در مصرف برق نبوده ایم که این امر نیازمند تدابیر جدی و حتی قانونگذاری هست.
وی استان های خوزستان و تهران را صرفه جوترین استان ها در مصرف آب و برق معرفی کرد.
فتاح با رد نظر برخی منتقدان که ریشه قطعی برق را در خشکسالی نمی دانند، گفت: اگر واقعا میزان بارش ما مثل سال گذشته و 85 بود ما می توانستیم امسال را با همان شرایط سپری کنیم و نمی شود در کشور خشکسالی باشد اما قطعی برق و خاموشی نباشد.
وی یکی از راهکارهای رفع مشکل خاموشی را استفاده از نیروگاه هایی با سوخت زغال سنگ عنوان کرد و گفت: ما الان از این نوع برق بی بهره هستیم و علاوه براین اگر بتوانیم از نیروگاه های اتمی مثل بوشهر استفاده کنیم این مشکلات برطرف می شود.
فتاح تاکید کرد: مجلس باید در این شرایط که وزارت نیرو به یک وزارتخانه بدهکار و مستاصل تبدیل شده کمک کند و گناه ما این است که زیاد کار کرده ایم و بدهکار شده ایم و اگر این کار را نمی کردیم الان مصیبت خاموشی و بی آبی به شکل گسترده تری رخ می داد.
وی درخاتمه در پاسخ به انتقادی اظهار داشت: من تعجب می کنم برخی می گویند دولت هیچ نیروگاه جدیدی نساخته چون خود من نیروگاه اردبیل ، خرمشهر ، خرم آباد ، چابهار ، علی آباد ، کهنوج و ... را کلنگ زدم و تعداد زیادی هم ازنیروگاه های نیمه تمام را هم تکمیل کرده ایم.
نظر شما